Energie besparen

 

Sanitairweb is al vele jaren met energie besparende technieken bezig en mag zich dan ook met recht een pionier noemen op het gebied van duurzame energietechniek.

 

Wij spreken dan ook niet over energie problematiek, maar energie oplossingen en bieden betaalbare oplossingen voor zowel bestaande woningen als nieuwbouwprojecten.

 

Onze belangrijkste technieken:

 

  • Solartechniek
  • Warmtepomptechniek
  • Hout cv techniek

 

Door deze technieken met elkaar of met een bestaande installatie op mazout (stookolie) of gas te combineren kan er een zeer korte terugverdien tijd gerealiseerd worden.

 

De meeste installaties zijn dan ook tussen 1 en 3 jaar terug verdiend en leveren daarna elk jaar een grote besparing op die kan oplopen tot vele duizenden euro's.

 

Het principe is gebaseerd op het gebruiken van de meest voordelige energiebron die beschikbaar is.

 

-Wanneer de zon schijnt is dit altijd de zon

-Wanneer de zon niet schijnt maar de 

 buitentemperatuur boven het vriespunt ligt is dit de

 warmte uit de buitenlucht.

-Wanneer de buitentemperatuur beneden het vriespunt

 komt is hout de goedkopste en meest duurzame energie

 bron.

 

Solar

Indien de mogelijkheid bestaat om 4m2 of meer dak oppervlak te benutten voor de plaatsing van thermische zonne collectoren is een zonneboiler de eerste investering die moet worden overwogen. Door de zeer gunstige subsidie regeling in Vlaanderen is een zonneboiler bijna gratis ! Voorwaarde is wel dat de zoneboiler geplaatst wordt door een installateur.

De subsidie bedraagd 550 Euro per m2 en kan oplopen tot 4125 Euro !

 

Klik hier voor de subsidie voorwaarden

 

Warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp kan vrijwel in iedere woning worden gebruikt. Ook wanneer er geen vloerverwarming wordt toegepast kan met de Clitech hogetemperatuur warmtepompen een besparing van ruim 50% t.o.v. mazout of gas worden behaald.

De temperatuur die de warmtepomp kan leveren is maximaal 60 graden.

De warmtepompen zijn van het monoblock type waardoor deze eenvoudig zelf zijn aan te sluiten op het cv circuit. Er hoeft dus geen koeltechnicus aan te pas te komen, u kunt dit zelf doen.

Zo lang de buitentemperatuur boven -5 graden blijft heeft de warmtepomp een zeer goed rendement. Ook beneden deze temperatuur kan de warmtepomp nog voor een besparing zorgen, maar de opbrengst zal in de meeste gevallen dan niet meer voldoende zijn om de woning tot een comfortabel niveau te verwarmen.

Dit komt omdat wij onze warmtepompen onder dimensioneren. Dit doen wij wanneer de warmtepomp deel uitmaakt van een multivalent systeem met meerdere warmtebronnen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een warmtepomp met een groter vermogen te kiezen welke tot bij -20 de woning nog kan verwarmen, maar dan zal de investering groter worden en de besparing kleiner.

We kiezen daarom liever voor een houtvergasser, cv-kachel of de bestaande gas/mazoutketel.

Doordat wij importeur zijn van de Clitech warmtepompen voor de benelux kunnen wij deze aan zeer gunstige prijzen aanbieden.

 

Meer informatie over onze warmtepompen

 

 

Hout cv

Als de buitentemperatuur beneden het vriespunt komt is er een hogere aanvoertemperatuur naar de radiatoren nodig. Deze hoge temperatuur is vrijwel alleen te verkrijgen door vebranding. Beschikt u reeds over een hoog rendement gas of mazoutketel en maakt u gebruik van bovenstaande technieken (solar & warmtepomp) dan heeft u al een zeer energiezuinige installatie en zou een cv kachel een optie zijn. Maar beschikt u over een oude mazout of gasketel zonder condensatie techniek. Dan is een houtvergasser absoluut een goede invstering. Een pelletketel is ook een mogelijkheid, maar de terugverdien tijd hiervan is veel langer vanwege de hogere aankoop prijs van pellets en de hogere aanschafprijs van de pelletketel t.o.v. een houtvergasser.

Het bedienen van een houtvergasser is veel eenvoudiger dan vaak wordt gedacht. U hoeft de ketel slechts een tot twee maal per dag te vullen. Dit kan op elk gewenst moment. De ketel brandt vervolgens 4 uur op vol vermogen en warmt een buffervat op dat vervolgens de woning minimaal 24 uur lang kan verwarmen. 

 

Voorbeeld offerte Ladan

 

Voorbeeldofferte HVS

 

Een hout cv kachel is een goede oplossing wanneer er geen mogelijkheid is om een houtvergasser en buffervat te plaatsen of wanneer er al een hoogrendement gas/mazoutketel aanwezig is. Het houtverbruik van een cv kachel is hoger dan dat van een houtvergasser, maar altijd lager dan van een gewone houtkachel zonder cv aansluiting. Dit komt doordat de warmte van de rookgassen wordt benut om de radiatoren te verwarmen in plaats van verloren te gaan door de schoorsteen. Een hout cv kachel moet net als een normale kachel regelmatig worden bijgevuld. Natuurlijk geeft een cv kachel ook een extra toevoeging aan het interieur.

Het is eenvoudig om met een cv kachel de woning constant op temperatuur te houden wanneer de combinatie met een buffervat, warmtepomp en eventueel een solarinstalatie wordt toegepast.

Doordat wij importeur zijn van de C-FLAME cv kachels kunnen wij deze aan zeer gunstige prijzen aanbieden.

 

Meer informatie over onze cv kachels

 

  Bedrijfsprofiel

 

Sanitairweb is een groothandel in sanitair en verwarming met duurzame energietechniek als uitgangspunt.

Wij leveren zowel aan installateurs als aan particulieren tegen de meest gunstige condities.

Wij engineeren hydronische installaties en geven advies en ondersteuning waar gewenst.

 

 

Lees meer

 

Copyright 2003 Sanitairweb  
SANITAIRWEB
Duurzame energietechniek